Transparante Mens


De Transparante Mens

Handboek medische basiskennis en psychosomatiek (5e druk)

Bertien van Woelderen

ISBN: 978-94-6443-102-5.

ovw.training | Hilversum

313 pagina’s / Paperback | kleurenillustraties (34)

Verkrijgbaar: Elke boekhandel en via het internet. Gratis verzending bij boekenbestellen.nl.

Meer informatie? Klik hier voor Ten Geleide.

Over het boek

Dit boek geeft een handzaam overzicht over het functioneren van het menselijk lichaam. Maar wat zouden wij zijn, wanneer we alleen een vernuftig mechaniek van botten, spieren en cellen waren?

Wat dit boek uniek maakt is dat het tevens, goed leesbaar, beschrijft welk effect bijvoorbeeld emoties hebben op het lichaam; en zelfs hoe dat werkt!

Oorspronkelijk is dit boek geschreven als reader voor de diverse cursussen en opleidingen ‘medische basiskennis’. Het voldoet aan de eisen welke vele opleidingen in natuurlijke geneeswijzen stellen aan deze vakliteratuur.

Op een geordende manier laat de auteur, Bertien van Woelderen, je kennis maken met de anatomie, fysiologie, pathologie en psychosomatiek.

  • De anatomie beschrijft de componenten waar het menselijk lichaam uit is opgebouwd.
  • De fysiologie beschrijft hoe deze componenten in hun onderlinge samenhang werken.
  • De pathologie beschrijft wat er zoal mis kan gaan wanneer iets in deze werking niet goed gaat.
  • De psychosomatiek beschrijft de invloed van onder andere emoties op het lichaam. Interessant is te ontdekken, dat men vooral de laatste jaren in wetenschappelijke onderzoekingen ontdekt heeft dat lichaam en geest elkaar duidelijk beïnvloeden.

In feite is dit boek een ideale bondgenoot voor iedereen die iets wil weten over het menselijk lichaam en daarnaast in begrijpelijke taal wil ontdekken op welke manier lichaam en geest elkaar beïnvloeden.

Over Bertien van Woelderen

Als jong mens had ik al belangstelling voor de bouw van het lichaam en zijn organen. Op mijn zolderkamer trok ik de voorbeelden van een skelet over en leerde mezelf hoe de botjes heetten.

Eenmaal volwassen besloot ik de verpleging in te gaan. Daar, in de toenmalige Rudolf Steiner kliniek, ontstond als vanzelf de vraag ‘wie ben jij dat je deze ziekte draagt?’ Die vraag heeft mij nooit meer losgelaten.

Ik herinner me hoe ik van mijn zieken leerde door naar ze te kijken en ze te laten praten.

Tevens had ik me afgevraagd wie die Rudolf Steiner eigenlijk was. De plaatselijke boekhandel bracht daar verandering in. Via Rudolf Steiner stapte ik de wereld van het ongeziene in. Hoewel ik geen ambitie voelde om me aan te sluiten bij de antroposofen, leerde ik veel.

Weer wat jaartjes later, in 1982, kwam ik in contact met een opleidingscentrum in intuïtieve ontwikkeling. Voor mij was dat een thuiskomer. Ik kreeg regelrecht te maken met aura’s en chakra’s en de ziel van een mens. Daar in die ongeziene wereld lagen heel wat achtergronden van ziekzijn verstopt, die bij een lezing aan het licht kwamen.

Toen ik in 1992 mijn huidige echtgenoot Jos Olgers ontmoette, had ik een goedlopende praktijk in aura healing en aura reading. Mijn innerlijke hamvraag naar de achtergrond van ziekten kwam in die praktijk ruimschoots aan bod.

In 1999 startten Jos en ik met het opleidingsinstituut TranceArt, een opleiding in hypnose- en regressietherapie. En daar bleek al snel dat literatuur aangaande het menselijk lichaam belangrijk was. Veel vragen over migraine, allergieën  of darmkrampen passeerden de revue. Ik besloot mijn kennis op papier te zetten. Zo kwam mijn boek De Transparante mens tot stand. Ik had mezelf de opdracht gegeven mijn taalgebruik zo simpel  mogelijk te houden, evenals de prijs van het boek.

Een boek dat geschikt voor therapeuten die zich bezighouden met het onderbewuste van hun cliënt.

Inmiddels is de vierde druk een feit. Ik wens elke lezer inspiratie toe.