Medische Hypnotherapie


Medische Hypnotherapie

Behandeling met behulp van hypnose van klachten als migraine, astma, hoge bloeddruk, allergieën en PDS

 

Door: Jos Olgers

ISBN: 978.90.77478.41.7

Verkrijgbaar: elke reguliere boekhandel en via het internet bol.com.

 

 

Tekst achterflap

Al tweehonderd jaar tonen vooraanstaande hypnotherapeuten, artsen en onderzoekers aan dat hypnotherapie een belangrijke rol kan spelen in de behandeling van een groot aantal veel voorkomende lichamelijke klachten. De laatste jaren stapelen positieve onderzoeksresultaten op dit gebied zich op.

Dit boek, Medische Hypnotherapie, beschrijft op een praktische manier de hypnotherapeutische behandeling van een aantal lichamelijke klachten.

Veel therapeuten kunnen je vertellen dat je heel goed met hypnose kunt werken aan lichamelijke klachten als migraine, hoge bloeddruk, maagzweer, astma, pijn, allergieën en PDS. Bij de vraag echter: “Hoe pak je dit concreet aan?”, is men meestal niet zo goed geïnformeerd. In de vakliteratuur licht men soms een tipje van de sluier op. Helaas blijft het daar dan bij.

Jos Olgers pakte kort na de eeuwwisseling de uitdaging aan en onderzocht tien jaar lang hoe hypnose praktisch ingezet kan worden bij de behandeling van deze klachten. Dit boek, Medische Hypnotherapie, is het eindresultaat van zijn uitgebreide onderzoek.

Hij beschrijft op een heldere wijze de achtergronden van de klachten. Wat gebeurt er lichamelijk? Wat kan er emotioneel meespelen? Spelen bepaalde persoonlijkheidskenmerken een rol?

Deze lichamelijke processen en de psychosomatiek dienen over het algemeen als basis voor de behandelwijze van de klachtspecifieke technieken, suggesties en metaforen.

Een uitgebreid bronnenonderzoek is de basis van dit boek. Hiernaast put Jos Olgers uit zijn ervaring als hypnose- en regressietherapeut. Ook de ervaring van Bertien van Woelderen was een belangrijke bron. Zij is naast hypnose- en regressietherapeut ook verpleegkundige, docent en auteur van diverse vakboeken.

Jos Olgers (1954) werkt sinds 1984 als hypnose- en regressietherapeut. Vanaf 1989 geeft hij les in dit vak en sinds 1999 doet hij dit als mededirecteur van de Academie voor Hypnose- en Regressietherapie TranceArt in Den Haag. In 2005 verscheen van zijn hand het succesvolle Handboek Hypnotherapie. Heelheid in wording: de praktijk van de hypnose- en regressietherapie. Met dat boek bewees hij al dat hij de soms ingewikkelde materie helder en simpel weet over te brengen.

 

Behandelde klachten

 • Hoge bloeddruk
 • Allergieën
 • Hooikoorts
 • Astma
 • Pijnbestrijding
 • Hoofdpijn
 • Migraine
 • Bevallen zonder last van pijn
 • Zwangerschapsmisselijkheid
 • Prikkelbare Darm Syndroom (PDS, IBS, Spastische Dikke Darm)
 • Functionele Dyspepsie (Functionele Maagklachten)
 • Maagzweer

Ook wordt besproken Medische Hypnotherapie

 

Blinden en slechtzienden

Via Dedicon Educatief kunnen blinden en slechtzienden gebruikmaken van een ingesproken versie van ‘Medische Hypnotherapie’: klik hier voor meer informatie.

 

Over dit onderwerp op het internet

NOS Nieuws (22 oktober 2012) Hypnose helpt bij buikpijn kindklik hier.
Een kort artikel van Jos Olgers met interessante informatie over medische hypnotherapie over kun je lezen op de website van de NBVH (Nederlandse Beroepsvereniging Van Hypnotherapeuten).

© Medische Hypnotherapie (Handboek)