Dochter van Pan


Dochter van Pan

Zoektocht naar een vorig leven

 

 

Bertien van Woelderen

ISBN: 978-94-6345-421-6

ovw.training | Hilversum

191 pagina’s / Paperback en eBook

Verkrijgbaar: Via de website Vrienden van de Dochter van Pan
Op deze website kun je ook allerlei gratis extra’s rond dit boek ontvangen.

Interview met Paravisie over de Dochter van Pan: Klik hier.

 

 

De Dochter van Pan is een spannende zoektocht naar herinneringen aan een vorig leven van Bertien van Woelderen.
Een leven waarover zij zo’n 35 jaar geleden spontane herinneringen kreeg. Toen bleek, dat dat leven twee relaties van haar flink beïnvloedde, besloot ze op zoek te gaan. Uiteindelijk kwam ze terecht in een onbekend gebied in de Peloponnesos (Griekenland), een gebied waar ooit Zeus geboren zou zijn en waar ooit de voorloper van de Olympische Spelen gehouden werd. Daar maakte ze een spannend leven als geitenhoedster mee, dat uiteindelijk niet echt goed afliep.
Al onderzoekend bleek, dat in latere jaren een Amerikaanse universiteit daar archeologisch onderzoek deed, en onverwacht allerlei herinneringen van haar bevestigden. Zij en Jos Olgers zochten samen verder; zou de plek waar zij toen woonde nog gevonden kunnen worden? Naast gezond verstand en bibliotheekbezoek, hypnotiseerde Jos haar om de locatie te achterhalen.
Bertien neemt de lezer van deze roman mee in haar waar gebeurde zoektocht: Dochter van Pan.

 

… Ineens was ze daar. Ik kijk door de ogen van een kind naar een stoet jonge priesters die de berg op komen. Ik kan voelen dat het volstrekt niet de bedoeling is dat ik daar sta. Er is een weten dat ik daar op die plek van dat gebouwtje met zuilen niet hoor te zijn. Ik weet ook dat ik niet betrapt had horen te worden.

Ik schiet terug in mijn vertrouwde lichaam, de volwassen vrouw. De beelden voelden oud, heel oud. Mijn weten vertelde me dat deze herinnering zeker van vóór Christus was. Datzelfde weten of gevoel gaf mij ook de indruk dat het ongeveer 400 voor Christus moest zijn. Als een flard van een film bleef het beeld zich de dagen erna steeds weer vertonen. \en juist dat korte stukje film riep mijn verlangen op naar meer kennis. Wie was ik daar op die hoogte…? Wat was er met die plek dat ik daar beter iet kon zijn…?

De zoektocht brengt de schrijfster naar het huidige Arkadië, met zijn hoge watervallen en wild bruisende rivieren. Er dienen zich lang vervlogen rituelen aan, verbonden met oude, bijna vergeten geschiedenissen.

Het is een spannende zoektocht, zowel door het landschap als door de geschiedenis, met als hoofdpersoon de jonge geitenhoedster Alyssa, dochter van Pan.