Voorouders


Voorouderregressie

Familie patronen echt helen? Dat kan!

Wij bemerken steeds meer in de praktijk hoe mensen gedragspatronen, belemmerende overtuigingen en trauma’s hebben mee gekregen van hun voorouders.

Aanleiding om deze voorouderlijke lijn te onderzoeken, is wanneer regressies naar wat voor tijd dan ook de klacht niet opheffen.

In zijn ziel draagt de cliënt het thema van zijn klacht met zich mee en met dit thema trekt hij naar een familie waar ditzelfde probleem als een rode draad van de voorouders naar het heden loopt. Bij navraag kun je in het verhaal van je cliënt aantreffen dat één van beide ouders of allebei of de grootouders ook last hebben van bijvoorbeeld een weinig assertief gedrag. Eén van onze cliënten droeg misselijkheid als een familiethema met zich mee.

Je cliënt proberen te overtuigen dat hij het gedrag van zijn (voor)ouders gekopieerd heeft, en het even zo goed los kan laten, werkt niet.

Jos en Bertien ontdekten los van elkaar dat het mogelijk is door middel van regressies op de voorouderlijke lijn oude ooit doorgegeven trauma’s te helen. In de praktijk blijkt dan dat vaak veel van het “gekopieerde gedrag” verdwijnt. Wanneer tegenwoordig blijkt dat een familiepatroon meespeelt, halen we eerst met succes de voorouderlijke emotionele belasting uit de het probleem. Daarmee blijkt dan het probleem vaak al aanzienlijk lichter te zijn geworden. Soms is het dan zelfs daarna gewoon verdwenen.

In de trainingen demonstreren Bertien en Jos twee vormen van voorouderregressie. Naast de nodige theoretische achtergrond train je als (toekomstig) therapeut met de techniek van de voorouderregressie.

Meer lezen?

Wil je meer lezen over voorouderregressie of over deze bijscholingsmodule?

  1. In Heelheid in wording kun je hierover meer lezen in hoofdstuk 17: ‘Voorouderregressie’.
  2. Op deze website kun je over dit onderwerp het artikel Voorouderregressie: de ontdekking door Jos Olgers lezen.
  3. Op deze website kun je over dit onderwerp ook het artikel Ik ben de moeder van… Energetische heling op de voorouderlijke lijn: voorouderregressie door Jos Olgers lezen. Dit artikel werd oorspronkelijk geschreven voor de Voice Dialogue Conference “Transitions 2007″ met o.a. Hal & Sidra Stone op 1 t/m 6 juli 2007, welke door het ITP in Bergen (N.H.) georganiseerd werd. When you like to read this article in English: I am the mother of… (Energetic healing on the ancestral line: ancestor regression) by Jos Olgers.
  4. Als verdieping op dit bovenstaande artikel kun je ook het artikel Epigenese: Over bijzondere vondsten en ontwikkelingen binnen de genetica door Bertien van Woelderen lezen.
  5. Over het onderwerp voorouders kun je het artikel Voorouders: Terug van weggeweest? door Bertien van Woelderen lezen.
  6. In het tijdschrift Paravisie verscheen in augustus 2008 een interview door Niels Brummelman met Bertien van Woelderen en Jos Olgers Klik daarvoor hier: Voorouderregressie: Het einde van knellende familiepatronen.

Geef een antwoord