Bertien van Woelderen


Wie is Bertien van Woelderen

 

Bertien van Woelderen

Achtergrond 

Twee december 1945. Graag plaagde ik mijn moeder dat ik met een kwartje in de hand op die datum gevonden werd als vervroegde Sinterklaas surprise aan de rand van het Haagsche bos.
Ik voel me nog steeds erg thuis in mijn boogschutter vel; ben niet erg gesteld op conventies, hou erg van avontuurlijke reizen en dwalen in de natuur en heb een grote hekel aan bekrompen normen en regeltjes.
Vader was arts, gynaecoloog, en moeder grasduinde graag in de wereld van het ongeziene. Daarnaast had zij zich al eind jaren veertig verdiept in alternatieve voeding, toen biologisch dynamisch voedsel, en in allerlei alternatieve huis- tuin en keukenmiddeltjes. Zo kreeg mijn vader, wanneer hij verkouden was en ook moest opereren, een drankje van haar dat gemaakt was van uitgeholde rammenas en suiker. Het scheen erg vies te smaken, maar vader was gedurende de operatie snot-vrij.
Van binnen heb ik het medische van mijn vader en de interesse voor het ongeziene samen met de voeding en huis- tuin en keukenmiddeltjes van moeder tot een geheel gesmeed, hetgeen ik graag betitel als het heilige huwelijk van mijn ouders in mij. Dat heb ik immers van ze meegekregen.

Boeken

Mijn eerste boek, de Transparante Mens, gaat over medische basiskennis en psychosomatiek. Al tijdens mijn opleiding tot Verpleegkundige-A vroeg ik mij steeds af waarom iemand kanker had, of MS? Wat maakte dat mensen ziek werden, welke gedachten en emoties speelden hierbij een onzichtbare rol. Waar lag de overgang van emoties naar lichaam? Het boek Molecules of Emotions van Candace Pert gaf het antwoord. En daarmee werd de oorspronkelijke reader medische basiskennis mijn eerste boek.

Omdat ik mijn opleiding tot verpleegkundige volgde in de toenmalige Rudolf Steiner kliniek in Den Haag kwam ik in aanraking met zijn boeken. Veel tekst ervoer ik als thuiskomen en een gevoel dat ik ergens bij een groep mensen hoorde die een soort spirituele familie zouden zijn. Na aan het nodige gesnuffeld te hebben, kwam ik tenslotte in de jaren tachtig terecht bij het net opgerichte Centrum voor Intuïtieve Ontwikkeling. De groei die ik daar doormaakte leidde tenslotte tot mijn tweede boek; De Zichtbare en Onzichtbare mens, energie in beweging.

En last but not least leidde mijn boogschutter natuur me tot het schrijven van mijn 3e boek; De Zonnereizigers, dans door het medicijnwiel.

TranceArt Opleidingen

In 1992 ontmoette ik mijn huidige levensvriend en echtgenoot Jos Olgers, met wie ik samen in 1999 ons bedrijf TranceArt Opleidingen oprichtte. Tot 1-9-2014 leidden we veel mensen op tot het mooie vak hypnotherapie, dat erg veel raakvlakken heeft met het energiewerk dat ik leerde op voornoemd centrum. Vandaar ook dat TranceArt tevens de mogelijk bood (en nog biedt) om zich te bekwamen tot aurahealer en/of aurareader. Op 1-9-2014 is TranceArt overgegaan in andere handen, waarna TranceArt in 2023 opgeheven werd. Of TranceArt ooit nog terugkomt? Jos en ik weten dat niet. Ik elk geval zullen wij daar geen bemoeienis mee hebben.

Hier en nu en Toekomst

Tijd voor nieuwe dingen… wat houdt me bezig?

Het is alweer 2021 als ik besluit oude informatie op mijn website op te ruimen en daarmee plaats te maken voor nieuwe informatie. Er is nog een vierde boek verschenen, Dochter van Pan. Autobiografisch, maar dan in een vorig leven. De kern van mijn zoektocht bevindt zich in het oude Griekenland in het Lykaion gebergte. Een vriend van ons vond het een ‘gelaagd boekwerk’, omdat er zoveel verschillende niveaus van denken en geloven de revue passeren. Het boek ligt mij nauw aan het hart. Het spreekt voor zich dat ik het aan aanrader vind.

Tussendoor heb ik een oude hobby weer tot leven geroepen. Als ik geïnspireerd ben, maak ik kleine schilderijtjes. Hiernaast enkele werkjes. Vind je ze leuk? Laat het me weten.

Wat tenslotte vaststaat is dat ik nog een paar boeken wil schrijven. Die zitten in mijn hoofd te wachten op hun geboorte. Omdat ik wat ouderwets aan het worden ben, verklap ik niet of het een jongetje of een meisje is en hoe ze zullen heten, maar zelf weten deze kinderen in wording precies wie ze zijn.