De Zonnereizigers


De Zonnereizigers

Een dans door het medicijnwiel

Bertien van Woelderen

ISBN: 978-90-489-0048-0

Shaker Media | Maastricht

168 pagina’s / Hardcover

Kleurenillustraties (83) door Marianne Haverkamp

Verkrijgbaar: Uitsluitend te bestellen bij Bol.com en Shaker Media.

Over het boek

Zonnereiziger is een eretitel die sommige mensen kregen van Grootmoeder Aarde, nadat ze ontdekt hadden dat alles om hen heen bezieling draagt.

De Zonnereizigers zijn erg nieuwsgierig naar alles wat er te zien en beleven valt  in de wereld om hen heen. Zodoende gaan ze op reis. Eerst naar het zuiden en dan naar het noorden. Later naar het oosten en westen. Het valt hen op hoeveel feesten er zijn in het jaar rond Grootvader Zon. Overal horen zij spannende en vreemde verhalen en soms ook oude geschiedenissen.

Later, als zij weer thuis zijn, willen de Zonnereizigers wel avontuur, maar hebben geen zin er weer op uit te trekken. Wanneer ze gaan droomreizen, ontdekken ze de krachten van de onzichtbare wereld. De kabouters, het watervolk en het luchtvolk, maar ook de taal van dieren en bergen. Ook van die kant zijn er veel oude en bijzondere verhalen die verteld willen worden.

Een nieuw boek over het aloude medicijnwiel. Voor iedereen die, net als de Zonnereizigers, nieuwsgierig is naar de wereld waarin we leven. En voor iedereen die nieuwsgierig is naar de onzichtbare krachten die deze wereld aandrijven.

Over Bertien van Woelderen

Bertien van Woelderen raakte, als dochter van een gynaecoloog, al jong gefascineerd in het menselijk lichaam. In haar latere carrière als verpleegkundige, verpleegkundig docent en waarnemend directrice boeide haar vooral het ‘waarom’ van de ziekte. Dit leidde er mede toe dat ze in 1983 een opleiding tot aurareader volgde. Van 1985 tot 2014 gaf ze hier zelf les in, waarvan de laatste 15 jaar als directeur van de TranceArt Academie in Den Haag.

Het overdragen van kennis zit ‘in haar bloed’. Het was dan ook natuurlijk dat ze het voortouw nam om ‘medische basiskennis’ zo te doceren dat het zinvol is voor werkers in de psychosociale gezondheidszorg.  Dit boek is het resultaat van haar jarenlange ervaring op dit gebied.